nieuws

HEMA opent apart dc voor webshop

Warehousing

In Utrecht is donderdag een nieuw distributiecentrum van HEMA geopend voor het verzendklaar maken van online bestellingen. Met het plaatsen van een online bestelling, die binnen een paar minuten werd afgeleverd, is het nieuwe eDC, geopend.

HEMA opent apart dc voor webshop
HEMA opent apart dc voor webshop

Het eDC, het distributiecentrum bestemd voor het verzamelen en klaarzetten voor verzending van online bestellingen, is geopend op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, op een steenworp afstand van het distributiecentrum van HEMA. Hiermee komt een einde aan een periode van meer dan vijf jaar waarin de internetbestellingen werden verwerkt als onderdeel van het distributiecentrum waarvandaan alle winkels van HEMA worden bevoorraad.

 

Symbolisch in gang gezet

HEMA marketing directeur Rene Repko en directeur logistiek Alex Jonker openden het ruim

5.000 vierkante meter grote gebouw door het plaatsen van een online bestelling. Op die manier werd het hele proces van bestellen tot afleveren symbolisch in gang gezet.

"De afgelopen periode is voor het eDC een eigen locatie gezocht, ingericht en vond de verhuizing medio september jl. plaats", vertelt Ronald van Zetten, CEO van HEMA. "In de afgelopen 5 jaar zijn de online bestellingen via hema.nl enorm gegroeid. Begonnen in 2005 in het DC, groeiden de internet bestellingen zo hard dat er meer, veel meer ruimte nodig was en is."

 

Groei

Ook de buitenkant van het pand kreeg de "HEMA" look & feel. De online omgeving wordt voor HEMA steeds belangrijker. Het groeiend aantal klanten dat de site bezoekt en via internet artikelen koopt neemt toe. Van Zetten: "Deze klanten willen we natuurlijk zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen. Daarnaast hebben we plannen met onze website en onze webshop. HEMA blijft onverminderd doorgroeien, en dat geldt ook voor onze online omgeving. Nu en in de toekomst."

Reageer op dit artikel