nieuws

Van Riet op zoek naar nieuwe directeur

Warehousing

Afgelopen maandag is Roland van den Bergh opgestapt als directeur van Van Riet Group in Houten. De aandeelhouders en Van den Bergh waren het oneens over het te voeren beleid. Van den Bergh is zes jaar actief geweest voor Van Riet. Voorlopig neemt Rob van Riet de taken waar.

Van Riet op zoek naar nieuwe directeur
Rob van riet

Van Riet gaat op zoek naar een vervanger van Van den Bergh. Rob van Riet was de laatste jaren twee dagen per week actief voor het bedrijf, dat hij in 2002 van een faillissement redde. Anderhalf jaar later nam hij Van den Bergh aan als nieuwe directeur.

 

Voormalig familiebedrijf

Van Riet: "In zes jaar tijd is er veel verbeterd. We zitten in een nieuw pand in Houten en het bedrijf staat weer helemaal op de rol. Het is jammer dat een verschil van inzicht in het te voeren beleid heeft geleid tot deze situatie. We hadden als aandeelhouders graag een wat meer koersvast beleid gezien. Ik neem nu de taak van directeur voorlopig even waar, omdat er een bestuurder moet zijn. Maar er komt zo snel mogelijk – binnen zes maanden – een nieuwe directeur."

Van Riet is jarenlang gerund door de vijf zonen van de oprichter. Rob van Riet zat acht jaar voor het bedrijf in Engeland. In 2001 kwam hij terug in Nederland. Daarna ging het bedrijf bijna failliet. In afgeslankte vorm maakte Van Riet vervolgens een doorstart en krabbelde weer op. Inmiddels zijn er andere aandeelhouders, waaronder Rob van Riet en Van den Bergh.

 

Schikken of volharden

Over de oorzaak van de breuk willen beide partijen geen nadere mededelingen doen. Van den Bergh: "Voor mij staat onomstotelijk vast dat het verschil van inzicht groot was. Ik heb een bepaald beleid voorgestaan, waar de andere betrokkenen het niet mee eens waren. Aangezien het hier om de aandeelhouders van Van Riet gaat, restte mij geen andere keus dan mij te schikken of te volharden in mijn visie en mijn aanstelling neer te leggen. Ik heb voor het laatste besloten."

Reageer op dit artikel