nieuws

Omsnoerapparaten met Li-Ion accu

Warehousing

Fromm Nederland introduceert met de P318, P326 en de P327 drie nieuwe accu omsnoerapparaten voor polyester (PET) en Polypropyleen (PP) kunststofband. Zij vallen op door de Li-Ion accutechniek, gebruiksgemak, hoge spankracht en het robuuste ontwerp.

Omsnoerapparaten met Li-Ion accu
Fromm omsnoerapparaat

Dankzij de accuvoeding kunnen de omsnoerapparaten onafhankelijk van externe voeding worden ingezet. Alle Fromm omsnoerapparaten maken gebruik van deze nieuwe 18V/3 Ah Lithium-Ion batterijen. Met dit batterijtype kunnen volgens Fromm Nederland twee keer zoveel omsnoeringen worden gemaakt als met de oudere 14 Volt NiCad accu’s. Daarnaast hebben zij een korte oplaadtijd en kan de oplaadstatus te allen tijde worden gecontroleerd. Een rubberen hoes en ruimte tussen de basisplaat en onderkant van de accu voorkomen schok- en slagschade aan de accu.

 

Bandbreedtes

Vergeleken met hun voorgangers zijn deze krachtiger en is het ontwerp verder ontwikkeld op gebruiksgemak en duurzaamheid. Zo biedt de verbeterde handgreep goed houvast in alle standen en stelt de bediening een ieder in staat het apparaat met één hand te bedienen. De inleg van de band is eenvoudig en beide bandeinden kunnen gelijktijdig worden ingevoerd. Met deze nieuwe apparaten kunnen bandbreedtes van 10 tot 19 mm probleemloos worden verwerkt. Evenals banddiktes van 0,4 tot maar liefst 1,35 mm. De spankracht van deze apparaten (400 – 3.500N) stelt ze instaat de optimale rek uit het band te halen en zo ook bij schokbelasting of krimpende pakketten (hout), de spanning er altijd op te houden.

Reageer op dit artikel