nieuws

O’Moda bouwt dc in Zierikzee

Warehousing

Schoenenbedrijf O’Moda gaat een nieuw distributiecentrum en kantoor bouwen op bedrijventerrein Business Park Zierikzee. Nieuwbouw is nodig omdat het huidige dc en kantoor op de huidige locatie, eveneens in Zierikzee, volgens de directie uit z’n voegen barst.

O’Moda bouwt dc in Zierikzee
Schoenenbedrijf O'moda bouwt een nieuw dc in Zierikzee

Begin oktober heeft O’Moda met de gemeente Schouwen-Duiveland een koopovereenkomst gesloten voor 27.000 vierkante meter. Eerste zal O’Moda een distributiecentrum en een kantoor bouwen om de distributie van haar schoenen aan de winkel- en webwinkelklanten te optimaliseren.

 

Uitbreiding

Bij de aankoop van dit perceel is een uitbreidingsmogelijkheid voor het distributiecentrum opgenomen. Met deze acquisitie is circa een derde van het Business Park bezet. Het van oorsprong Zeeuwse schoenenbedrijf en gemeente Schouwen-Duiveland streven er naar dat in 2012 gestart wordt met de bouw van het kantoor en het distributiecentrum.

 

Ingenomen

De gemeente laat in een reactie weten ‘zeer ingenomen’ te zijn over het besluit van O’Moda om in Zierikzee te blijven. "Het gaat om een modern bedrijf dat uiteindelijk na vergelijking met de vele andere opties van bedrijventerreinen in de regio gekozen heeft voor de goede functionaliteit, ruimtelijke kwaliteit en uitstraling van het Business Park. Een goede stap voor de lokale economie en werkgelegenheid. ", aldus de gemeente.

 

Online groei

Het Zierikzeese schoenenbedrijf O’Moda timmert flink aan de weg. O’Moda is de (online) winkel voor schoenen, laarzen, sneakers en tassen voor dames, heren en kinderen. Vanuit Zierikzee wordt de collectie merkschoenen verspreid naar de veertien filialen en de internetklanten in Nederland, België en Duitsland.

Reageer op dit artikel