nieuws

Nissan heftruck krijgt ‘robuust pakket

Warehousing

De Nissan Forklift ECO-X uit de DX Serie is nu beschikbaar met een ‘robuust pakket’. Deze omvat een aantal technische verbeteringen en versterkingen waarmee deze heftruck beter bestand is tegen ruw gebruik.

Nissan heftruck krijgt ‘robuust pakket
Nissan robuust pakket

De verbeteringen omvatten onder andere: LED-verlichting, versterkte dakstijlen en een transmissie vergrendeling. Deze voorzieningen zijn vooral nuttig voor huurtrucks. Deze worden in het dagelijkse gebruik vaak ruw behandeld en beschadigd. Dit leidt tot extra onderhoud voordat deze weer terug in de verhuurvloot van de eigenaren worden geplaatst. Met de verbeteringen is er minder truckschade en hoeven onderdelen minder vaak te worden vervangen. Het pakket is tegen een actieprijs aan te schaffen bij iedere Nissan Forklift dealer.

 

Transmissievergrendeling

Wanneer er tussen vooruit en achteruit en terug wordt geschakeld, levert dat veel wielslip, bandenslijtage en een zware belasting voor de transmissie op. De transmissievergrendeling voorkomt abrupte wisseling van rijrichting boven de 3 km/uur en ontlast daarmee de transmissie.

 

Dakstijlen

De versterkte achterste hoofdbeschermer/dakstijlen geven meer stevigheid. Indien vervanging noodzakelijk is, zorgt het modulaire ontwerp ervoor dat de beschermers eenvoudig en snel vervangen kunnen worden, wat reparatietijd en kosten bespaard.

 

 

LED

Door afwezigheid van een gloeidraad in LED-verlichting, zal de lamp minder snel defect raken. Daarnaast verbruiken LED’s weinig energie en hebben veel branduren. Het LED-verlichting pakket bestaat uit een werklamp inclusief richtingaanwijzer, werkverlichting achter en combinatieverlichting achter.

 

Overige

De groothoek panoramische spiegel van krasvast ABS plastic met verchroomd spiegeloppervlak zorgt voor een overzichtelijke blik op de verkeersituatie achter de bestuurder. De aangepaste stoel biedt de bestuurder een comfortabele zithouding gedurende de werkdag, speciaal als er langer doorgewerkt moet worden en onder ruwe werkomstandigheden. De standaard rubberen vloermat is vervangen door een slijtvaste metalen vloerplaat.

Reageer op dit artikel