nieuws

Meilink verpakt 500 Fokker vliegtuigstaarten

Warehousing

Onlangs werd de 500e Fokker staartsectie voor de businessjet Gulfstream G5 door Meilink Industriële Verpakkingen stevig en secuur verpakt in een reusachtige, speciaal op maat gemaakte kist. De staartsectie gaat op transport naar de Amerikaanse vliegtuigbouwer Gulfstream.

Meilink verpakt 500 Fokker vliegtuigstaarten
Meilink

De staartsectie voor de Gulfstream G5 is een kostbaar onderdeel, dat onbeschadigd bij de fabriek van Gulfstream in Savannah in de zuidelijke staat Georgia moet worden afgeleverd. Fokker schakelt hier vanouds Meilink Industriële Verpakkingen voor in. Deze verpakkingsspecialist ontwikkelde een op maat gemaakte en met staal versterkte houten kist voor het vervoer, dat in verschillende etappes plaatsvindt. Vanuit Papendrecht worden de vleugels met een binnenvaartschip naar de Rotterdamse haven vervoerd en daar overgeladen in een zeeschip met bestemming New York. Van daaruit gaat de speciale transportkist per truck naar Savannah.

 

Profielen

Fokker in Papendrecht – tegenwoordig onderdeel van het Stork-concern – produceert vliegtuigonderdelen voor Boeing, Airbus en Gulfstream. Meilink Industriële Verpakkingen uit Borculo verpakt en vervoert de meest uiteenlopende kapitaalgoederen voor klanten in onder meer de olie-, gas- en offshore-industrie, de scheepsbouw, automotive, food en high-tech industrie.

Reageer op dit artikel