nieuws

La Palette Rouge breidt palletpool uit

Warehousing

La Palette Rouge (LPR) de tweede grootste palletpooling-specialist van Europa heeft zijn palletaanbod uitgebreid met dienstverlening voor leveranciers van groente en fruit aan grote retailketens. LPR is hier al in Spanje, Portugal en Engeland mee begonnen en in Frankrijk is nu het eerste contract ondertekend.

La Palette Rouge breidt palletpool uit
La Palette Rouge

LPR – La Palette Rouge breidt zijn activiteiten uit naar een nieuwe productsector. "We zijn al vele jaren actief in de Food & Fast Moving Consumer Goods (FMCG)", stelt Hervé Fourcade, MD van LPR Frankrijk. "Het is dan ook een logische stap dat we onze diensten uitbreiden naar de groente- en fruitsector." LPR richt zich daarbij op industriële leveranciers, grote landbouwcoöperaties en verpakkingsbedrijven voor groente en fruit die samenwerken met grote retailers. Daar zijn twee belangrijke redenen voor: er is een grote vraag naar alternatieve palletdiensten in deze markt, en de zeer grote volumes (5 tot 10 miljoen pallets per jaar op de Franse markt). LPR verwerkt ruim 40 miljoen palletbewegingen in heel Europa. De omzet van de LRP-groep bedraagt meer dan 100 miljoen euro.

 

Hygiëne, gebruik en traceerbaarheid

De operationele kant van LPR optimaliseert het verzamelen van pallets, omdat pallets bij alle klanten vanaf het terrein van retailers worden opgehaald, ongeacht de soort goederen dat ermee vervoerd is. De palletpoolorganisatie voldoet aan de eisen op het gebied van hygiëne, gebruik en traceerbaarheid van verpakkingsmateriaal in de levensmiddelensector. Dit betekent dat er nooit mogelijk contaminerende goederen op de poolpallets worden vervoerd.

 

Kunststof kratten

Leveranciers van groente en fruit aan grote retailers gebruiken, naast pallets, steeds vaker grote aantallen kunststof kratten. Deze kratten worden doorgaans op een pallet vervoerd. LPR onderzoekt de mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan met de belangrijkste stakeholders in de verhuurbranche van kunststof kratten.

Reageer op dit artikel