nieuws

Interroll opent nieuwe rollenbaanfabriek

Warehousing

De nieuwe Duitse hoofdvestiging van magazijnautomatiseerder Interroll in het Zuid-Duitse Sinsheim is afgelopen week officieel geopend en in gebruik genomen. Hiermee is de magazijnautomatiseerder en system-integrator op het gebied van stationair intern transport in staat om ook grotere opdrachtgevers in Duitsland en de omringende buurlanden te bedienen.

Interroll opent nieuwe rollenbaanfabriek
Interroll sinsheim

In de nieuwe Duitse fabriek in Sinsheim produceert het van oorsprong Zwitserse Interroll rollenbanen, sorters en conveyors. De keuze voor Sinsheim is niet toevallig. Deze Zuid-Duitse stad – ten noorden van Stuttgart – is wereldwijd bekend vanwege een omvangrijk automobiel- en vliegtuigmuseum. Sinds kort is het ook de thuishaven van voetbalvereniging FC Hoffenheim die het overigens uitstekend doet in de Deutsche Bundesliga.

 

Impuls

De bouw van het nieuwe voetbalstadion – de Rhein Neckar Arena – leidde tot een explosieve economische impuls voor de hele regio die veel bedrijvigheid heeft aangetrokken en ook nog een uitstekende snelwegverbinding met de A6 opleverde, waarvan ook Interroll nu de vruchten plukt. Vlakke grond is in het heuvelachtige zuiden van Duitsland een schaars goed. Interroll verwierf op steenworp afstand van het voetbalstadion een bouwperceel van 42.700 vierkante meter vlakke bouwgrond en verkreeg daarbij alle mogelijke medewerking van de gemeente Sinsheim en de deelstaat Baden-Würtemberg.

 

Bedrijfsfilosofie

Het van oorsprong Zwitserse Interroll heeft wereldwijd 23.000 klanten. De visie en strategie van het concern is om zo dicht mogelijk bij de klant te produceren en van daaruit te ondersteunen. Dit heeft er toe geleid dat een grote en belangrijke afzetmarkt als Duitsland in totaal drie eigen productievestigingen kent waarin de afgelopen drie jaar 36 miljoen euro is gestoken in diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

Kanban

De productie is gestoeld op ‘Kanban‘ en het ‘Just-in Time’ principe (JIT), waarbij in principe minimale voorraden worden aangelegd, maar op afroep en klantspecifiek worden geproduceerd. De doelgroep en afnemers zijn hoofdzakelijk te vinden in de distributielogistiek, maar ook bij postondernemingen, koeriersbedrijven, luchthavens, de levensmiddelen- en de farmaceutische industrie. De productiefabriek in Sinsheim geldt als Duitse hoofdzetel en omvat ook een eigen R&D-centrum. Deelapplicaties zoals elektrische trommelmotoren en rollen voor rollenbanen worden geproduceerd in Wermelskirchen bij Keulen, Huckelhofen en in Baal bij Dusseldorf, van waaruit ook de Nederlandse markt wordt bediend.

Reageer op dit artikel