nieuws

Goodman verhuurt 50.000 vierkante meter magazijnruimte

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman heeft in Nederland een reeks nieuwe huurcontracten gesloten met een totaaloppervlakte van 51.573 vierkante meter aan magazijnruimte. De contracten zijn gesloten met vier logistiek dienstverleners, die verspreid zijn gevestigd over vier distributiecentra in Waddinxveen, Venray en Harderwijk.

Goodman verhuurt 50.000 vierkante meter magazijnruimte
Een van de twee magazijn in Waddinxveen waarvan Goodman de huur verlengt heeft met een logistiek dienstverlener

Goodman heeft in Waddinxveen circa 12.000 vierkante meter magazijn aan twee klanten verhuurd. Volgens de logistiek vastgoedontwikkelaar gaat het om een toonaangevende wereldspeler in transport en logistiek die 4.745 vierkante meter aan bedrijfsruimte heeft gehuurd. Goodman zal zelf ook de bouw van 210 vierkante meter aan extra kantoorruimte verzorgen.

 

Centrale ligging

In Waddinxveen heeft Goodman 7.254 vierkante meter opslagruimte verhuurd aan een internationale distributeur van post en pakketten. Dit pand ligt in de nabijheid van de Rotterdamse haven en op het knooppunt van de autosnelwegen A12 en A20. De logistiek vastgoedontwikkelaar wil overigens de namen van beide logistiek dienstverleners uit Waddinxveen niet prijsgeven.

 

Ploeger Harderwijk

De logistiek vastgoedontwikkelaar heeft het bestaande huurcontract met de internationale logistiek dienstverlener Ploeger Groep verlengd tot 2024. Het betreft hier 22.724 vierkante meter bedrijfsruimte in Harderwijk. De ruimte omvat 18.796 vierkante meter aan magazijn- en 3.928 vierkante meter aan kantoorruimte.

 

Venray

Ook ondertekende een internationale specialist in vervoersdiensten uit Venray een nieuwe vierjarige huurovereenkomst van 16.850 vierkante meter magazijnruimte in Venray. Ook in dit geval is de naam van dit bedrijf niet bekendgemaakt door Goodman.

 

Hoge bezettingsgraad

Voornoemde panden zijn onderdeel van de vastgoedportefeuille van het Goodman European Logistics Fund (GELF). De logistiek vastgoedontwikkelaar heeft volgens eigen zeggen de afgelopen maanden voor meer dan 234.000 vierkante meter aan huurcontracten afgesloten. Van alle panden die deel uitmaken van de GELF-portefeuille is 96 procent gevuld. Het fonds heeft een waarde van 1,3 miljard euro en omvat in totaal  83 logistieke objecten verspreid over elf Europese landen.

Reageer op dit artikel