nieuws

Faber Halbertsma Groep ontvangt PEFC-certificering

Warehousing

De Nederlandse palletproductiebedrijven van Faber Halbertsma Groep zijn als eerste palletproducent in Nederland PEFC-gecertificeerd. Hiermee kan de grootste palletproducent van Europa aantonen dat zij voor haar palletproductie hout gebruikt uit PEFC-gecertificeerde bossen.

Faber Halbertsma Groep ontvangt PEFC-certificering
Faber Halbertsma Groep ontvangt PEFC-certificering

De Faber Halbertsma Groep bestaat uit de bedrijven Faber Pallets, Phoenix Pallets en Halbertsma Pallets Grou. Per jaar worden er ruim 18 miljoen pallets geproduceerd.

"PEFC stelt de hoogste eisen aan de herkomst van hout", aldus Jan Volkers, directeur van de Nederlandse productiebedrijven. "Voor ons is het belangrijk dat wij aantoonbaar kunnen laten zien aan onze klanten dat het hout wat wij gebruiken een duurzame herkomst heeft."

 

Eindeloos recyclen

In lijn met de strategie van Faber Halbertsma Groep vertegenwoordigt de certificering de integratie van duurzaamheid in de dagelijkse bedrijfsvoering. Hout is de meest duurzame grondstof voor het produceren van pallets, onder andere omdat houten pallets CO2 neutraal zijn. Houten pallets kunnen immers eindeloos worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled.

 

Extra dimensie

Faber Halbertsma Groep geeft door het gebruik van hout uit PEFC-gecertificeerde bossen, ofwel duurzaam geteelde bossen, een extra dimensie aan deze duurzaamheid. 

PEFC-certificering draagt bij aan het behoud en de verbetering van bosrijkdom, de bevordering van de productiefunctie van bossen en de gezondheid en vitaliteit van ecosystemen en biodiversiteit. PEFC biedt inkopers de garantie dat het hout waarmee een product is vervaardigd zijn oorsprong vindt in een bos dat op duurzame wijze wordt beheerd.

 

In Nederland zijn er op dit moment 103 bedrijven, vooral actief in de houthandel of papierproductie, die producten met een PEFC-keurmerk kunnen leveren. Faber Halbertsma kan hier als eerste palletproducent aan worden toegevoegd.

Reageer op dit artikel