nieuws

Drogisterijketen schakelt over op poolpallets

Warehousing

De Duits/Oostenrijkse DM-Drogerie Markt gaat de diensten van palletpool organisatie CHEP gebruiken om producten te distribueren tussen de eigen distributiecentra. De drogisterijketen stimuleert het gebruik van poolpallets bij zijn leveranciers.

Drogisterijketen schakelt over op poolpallets
CHEP poolpallets

De poolpallets moeten bij DM tot verhoogde efficiëntie en kostenbesparing leiden in de volledige supply chain. Voorheen werd binnen de eigen keten hoofdzakelijk met één- en meermalige ‘witte’ houten pallets van diverse partijen gewerkt. DM Inbound Logistics Manager – Elmar Riepl – verduidelijkt: "Wit houten pallet uitwisseling is voor ons ingewikkeld en moeilijk te beheren. Bovendien is de kwaliteit van ‘witte pallets’ doorgaans minder goed, daar ze talloze keren gebruikt worden in zeer uiteenlopende sectoren zonder onderhoud of reparaties. We zijn van oordeel dat het poolingsysteem van CHEP een betere oplossing biedt.

 

Besparingspotentieel

"Momenteel komt circa 10 procent van onze producten binnen op deze poolpallets. Er is dus nog een aanzienlijk potentieel om in de volledige supply chain kosten te besparen." Enkele toeleveranciers zijn al overgestapt op palletpooling. Zo hoeven ze niet langer te investeren in wit houten pallets. We huren ook CHEP pallets voor leveringen aan de eigen distributiecentra. Door over te schakelen op poolpallets realiseren we nu al aanzienlijke kostenbesparingen en reduceren ook nog afval.".

 

Profiel

DM-Drogerie Markt is de tweede grootste drogisterij-keten in Duitsland, met meer dan 2.000 verkooppunten in 11 landen en een omzet van meer dan 5,2 miljard euro. De complexe logistieke operaties van DM zijn opgedeeld in twee hoofdgebieden: Duitsland en Oostenrijk, die samenwerken maar onafhankelijk blijven. Het Oostenrijkse distributiecentrum is gevestigd in Enns. Dit distributiecentrum van 25.000 vierkante meter beschikt over een opslagcapaciteit voor 10.000 pallets. Het levert producten aan vestigingen die tussen de 10 en 400 km verwijderd zijn, met inbegrip van 355 DM winkels in Oostenrijk, en kleinere distributiecentra en winkels in landen als Bulgarije, Roemenië, Servië, Slovenië, Kroatië, Slowakije en de Tsjechische Republiek.

Reageer op dit artikel