nieuws

DPD kiest sorteerinstallatie voor nieuwe Holland Hub

Warehousing

Pakketvervoerder DPD gaat in zijn nieuw te bouwen hub in Veenendaal een sorteerinstallatie van Vanderlande gebruiken. De Crossorter 1500 heeft een schaalbare capaciteit en kan zowel pakketten voor bedrijven als voor consumenten sorteren.

DPD kiest sorteerinstallatie voor nieuwe Holland Hub
Crossorter 1500 van Vanderlande

Om kosteneffectief te blijven is het sorteerproces cruciaal voor het succes van onze depots, zegt Michael van Ooijen, CEO van DPD Nederland. "Met de crossorter integreren we optimale flexibiliteit, transportmogelijkheden en betrouwbaarheid."

 

Nieuwe overslaglocatie

Het distributiecentrum van Pakketvervoerder DPD in Veenendaal wordt de nieuwe, centrale overslaglocatie voor distributie binnen Nederland. In het kader van duurzaamheid wordt er veel aandacht besteed aan beperking van CO2-uitstoot. De energie-efficiency van de nieuwe sorteerinstallatie was dan ook een van de selectiecriteria.

 

Schaalbaarheid

De nieuwe sorteerinstallatie van leverancier Vanderlande zal tien invoerbanen krijgen en dertig uitgangen. Dit aantal kan worden uitgebreid naar twintig invoerbanen en 75 uitgangen. De capaciteit van de sorter zelf is ook schaalbaar. Deze faseer- en uitbreidmogelijkheden zijn volgens DPD in overeenstemming met de bedrijfsstategie.

Reageer op dit artikel