nieuws

Distributiecentrum Wildkamp verhuist naar Coevorden

Warehousing

Technische groothandel Wildkamp verhuist begin volgend jaar zijn dc in Lutten naar Coevorden. De distributieafdeling trekt in de twee bedrijfshallen die er inmiddels staan. Na deze verhuizing begint het bedrijf met de nieuwbouw van de overige magazijnen op de 30 hectare grote locatie die fungeert als hoofdzetel en centraal dc voor alle filialen.

Distributiecentrum Wildkamp verhuist naar Coevorden
Wildkamp verhuist hoofdkantoor en centraal dc vanuit lutten naar coevorden

Die nieuwbouw zal in fasen worden uitgevoerd. De gemeente Coevorden begint dit najaar alvast met de aanleg van het twee hectare grote groenplan bij het complex. In 2007 heeft Jarola Beheer, de holding van groothandel Wildkamp, al 6,9 hectare grond op bedrijventerrein Leeuwerikenveld II van de gemeente gekocht. Afgelopen week zijn de overige 23,7 hectares formeel overgedragen. Hiervoor moest eerst een bestemmingsplan worden gemaakt, dat inmiddels rechtsgeldig is.

 

Veiligheidsmaatregelen

De planologische procedure om de vestiging van het nieuwe distributiecentrum in Coevorden mogelijk te maken is eind augustus afgerond; het bestemmingsplan voor de nieuwbouwplannen van Wildkamp is hiermee onherroepelijk. De resterende belemmeringen die de grondoverdracht nog in de weg stonden, zijn afgelopen week weggenomen door een aanvullende overeenkomst tussen de gemeente en Jarola. Dit gaat onder meer over de veiligheidsmaatregelen aan de nabijgelegen gastransportleiding van de NAM, die nodig zijn om de kinderopvang van het bedrijf mogelijk te maken.

 

Versterking sector

De vestiging van Wildkamp betekent een versterking van de logistieke sector in Coevorden, één van de speerpunten van het economisch beleid van de gemeente. Vanuit het nieuwe distributiecentrum in Coevorden worden straks de ruim veertig verkoopfilialen in Nederland bevoorraadt. Wildkamp heeft de ambitie uit te groeien naar tachtig Nederlandse filialen met daarbij een franchiseformule voor buitenlandse filialen, die ook vanuit Coevorden zullen worden bevoorraad.

 

Extra arbeidsplaatsen

De vestiging in Coevorden genereert 100 tot 150 nieuwe arbeidsplaatsen, naast de 140 mensen die nu in Lutten werken. Tevens brengt de vestiging indirecte arbeidsplaatsen met zich mee.

Reageer op dit artikel