nieuws

Archicom ontwikkelt grote railterminal in Roemenië

Warehousing

Het Eindhovens ingenieursbureau Archicom heeft deze week in Roemenië een grote order in de wacht gesleept voor de bouw van een internationale railterminal. In Ploiesti wordt de terminal gebouwd. Archicom is tijdens dit project, dat zeven miljoen euro kost, verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling.

Archicom ontwikkelt grote railterminal in Roemenië
Het ingenieursbureau Archicom uit Eindhoven heeft een grote order in de wacht gesleept voor de ontwikkeling van een railterminal in het Roemeense Ploiesti.

Het Railterminalproject in Ploiesti beslaat een oppervlakte van 100.000 vierkante meter (tien hectare), drie spoorlijnen met een lengte van 2.200 meter en heeft een uiteindelijke opslagcapaciteit van 5.750 TEU. De eerste fase van de terminal is begin volgend jaar operationeel.

 

Economische impuls

De zogeheten Euro Gate Terminal in Ploiesti, dat Archicom Consultants + Archineers + Managers ontwikkelt in opdracht van een Belgische industriële vastgoedontwikkelaar, beschikt over eigen douane faciliteiten. Daarnaast is de terminal multifunctioneel inzetbaar als overslagstation voor zowel containervracht als voor bulkgoederen. Het project moet de economische ontwikkeling stimuleren van de regio Prahova waarvan Ploiesti de hoofdstad is. Daarnaast is de railterminal onderdeel van een groeiend infrastructureel netwerk in Roemenië. 

 

Aansluiting achterland

De railterminal moet voorzien in een groeiende behoefte van industriële bedrijven en logistiek dienstverleners naar betrouwbaar, efficiënt en duurzaam transport van goederen van en naar het midden- en oost Europa. Volgens het Eindhovense ingenieursbureau, dat al tien jaar actief is in Roemenie, kent dit land met de zeehaven van Constanza en vanaf volgend jaar de nieuwe railterminal in Ploiesti een prima goederenverbinding met het Europese achterland.

 

Presenatie plannen

Tijdens een seminar afgelopen woensdag in Boekarest zijn de plannen van Alinso en Archicom in samenwerking met het Roemeense ministerie van Transport en Infrastructuur gepresenteerd aan het management van logistieke bedrijven in Roemenië. Het Eindhovens ingenieursbureau is geruime tijd actief in Roemenië en adviseert overheden en internationale bedrijven bij de ontwikkeling van havens, distributiecentra, railterminals, industriële en logistieke parken.

Reageer op dit artikel