nieuws

Upgrade voor Posisorters airhub TNT in Luik

Warehousing

Vanderlande Industries gaat alle Posisorters in de airhub van TNT Express Worldwide in Luik upgraden. De retrofit moet voor de drukke periode einde 2010 af zijn.

Upgrade voor Posisorters airhub TNT in Luik
Posisorters TNT Luik

Nadat de retrofit is uitgevoerd, is het systeem in Luik weer helemaal actueel en is er minder risico op stilstand als gevolg van problemen met oudere hard- en software en het ontbreken van de ‘missing pin’-detectie. De FSC’s en PLC’s (programmeerbare chips) die de Posisorters van Vanderlande Industries aansturen, zijn na 13 jaar dienst verouderd. Er moesten maatregelen worden genomen om de beschikbaarheid van het systeem te behouden en onderhoud mogelijk te maken. Daarom besloot TNT Express alle FSC’s en PLC’s te vervangen. De huidige hardware wordt vervangen en de software wordt geüpgraded naar de nieuwste S7-versie.

 

Sorteeractiviteiten

De airhub/Eurohub van TNT in Luik is een belangrijke internationaal knooppunt waar alle pakketten voor Europa worden gesorteerd. Elke nacht brengen gemiddeld 40 vliegtuigen en 120 vrachtwagens de pakketten naar de hub, een sorteercentrum dat is onderverdeeld in een luchtvaart- en een wegtransportdeel. Nadat de pakketten zijn gesorteerd, worden ze verstuurd naar 36 Europese landen en naar de Verenigde Staten en Azië. Alle zendingen worden verwerkt door het material-handlingsysteem van Vanderlande Industries. Dit systeem heeft een totale lengte van 8 km en bestaat uit 6 Posisorters en 44 Vertisorters die de pakketten sorteren naar 134 chutes.

Reageer op dit artikel