nieuws

Qualiphar koopt conveyorsysteem

Warehousing

De Belgische pharmaceutische groothandel Qualiphar in Bornem heeft een nieuw conveyorsysteem besteld bij Egemin Automation voor de vervanging van de bestaande installatie. Het project wordt nog eind dit jaar uitgevoerd.

Qualiphar koopt conveyorsysteem
Qualiphar

In zijn distributiecentrum in Bornem onder Antwerpen gaat Qualiphar zijn huidige PPS-installatie (paperless picking system) upgraden met een nieuw conveyorsysteem. De pharmaceutische groothandel heeft besloten om met Egemin Automation in zee te gaan, omdat deze leverancier aantoonbaar in staat was om het conveyorsysteem probleemloos te integreren, zonder afbreuk te doen aan het lopende distributieproces. De ombouw on-site is voorzien vanaf 17 december 2010. De installatie moet op 31 december 2010 operationeel zijn.

 

Werkwijze

De systeemimplementatie omvat volgende stappen: demonteren en verwijderen van de bestaande conveyors. Leveren en plaatsen van nieuwe conveyors van TGW, inclusief: barcodelabelapplicator voor verzendetiketten, weegschaal, Sick-barcodescanners met ethernetconnectie.

 

Proces

Het afhandelingsproces verloopt nu als volgt: via het conveyorsysteem worden de dozen gecontroleerd op de correcte zendinformatie en gewicht. In een volgende stap wordt de verzendnota toegevoegd, waarna de dozen worden vastgesnoerd. Als laatste stap worden de dozen volautomatisch uitgesorteerd op klantniveau of transportdienst.

 

Bedrijfsprofiel

Qualiphar is een familiebedrijf met een jaaromzet van ruim 70 miljoen euro en biedt werk aan ruim 450 werknemers in Bornem en Lyon. Naast een breed gamma zelfmedicatie- en andere gezondheidsproducten die onder eigen naam op de markt worden gebracht (Algipan, Medica), ontwikkelt, produceert, verpakt en distribueert de onderneming ook producten voor diverse farmaceutische bedrijven.

Reageer op dit artikel