nieuws

Nederland zoekt ‘HeftruckHelden

Warehousing

Nederland zoekt ‘HeftruckHelden
HeftruckHelden

Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie zoeken ‘HeftruckHelden’. Wie is de beste Heftruckchauffeur van Nederland? Wie rijdt het meest vaardig én veilig? HeftruckHelden is een campagne met als doel het aantal bedrijfsongevallen met heftrucks te verminderen.

De campagne duurt drie jaar. Streven is om het aantal heftruckongevallen tussen nu en 2013 aanzienlijk te reduceren. Jaarlijks gebeuren er namelijk gemiddeld 1.700 ongelukken waarvan 5 met dodelijke afloop. Het grootste deel van die ongelukken was te vermijden geweest.

    

HeftruckHelden doet een beroep op de professionaliteit van de chauffeurs. Veilig rijgedrag is een onderdeel van het vakmanschap, maar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel werkgevers als werknemers.

 

Veiligheidsbewustzijn

Speerpunt in de campagne is het veiligheidsbewustzijn van heftruckchauffeurs en het management. Leiding en chauffeurs kunnen op de campagnesite testen hoe het daarmee is gesteld. Ook kunnen chauffeurs via de site zichzelf of een collega met de ‘H-factor’ aanmelden voor de ‘HeftruckHeldencompetitie’.

    

Vanaf oktober zijn via de site onder andere voorlichtings- en hulpmiddelen (zoals toolboxmateriaal en checklists) te verkrijgen om veilig rijgedrag te bevorderen. Ook meldt de site nieuwe activiteiten en ludieke acties. De campagne is ook te volgen via Twitter en Facebook, inschrijven kan via de campagnesite.

Reageer op dit artikel