nieuws

GM Europa sluit poolcontract met CHEP

Warehousing

Autofabrikant General Motors Europe heeft een nieuw contract met pallet- en containerpooler CHEP gesloten. Het contract omvat ongeveer 12.2 miljoen productbewegingen per jaar over het Europese continent. De overeenkomst loopt tot juli 2016.

GM Europa sluit poolcontract met CHEP
CHEP poolpallets

De verlenging van het contract volgt op de lancering in 2008 van het CHEP SAP management systeem voor GM Europa’s eigen gespecialiseerde containers. "Hierdoor was een standaardisering mogelijk van realtime systemen en processen in alle GM autofabrieken, zodat een centraal overzicht ontstond van goederen en hun circulatie ten behoeve van beide partijen", verklaart David Mayo, directeur European key accounts bij CHEP.

 

Kernactiviteiten 

"Andere logistieke palletsystemen verplichten de klanten om de eigen palllets en containers te kopen en te onderhouden. Met ons poolsysteem wordt de investering van kapitaal overbodig. Bovendien is de beschikbaarheid van kwaliteitspalllets en -containers verzekerd en kan GM zich geheel concentreren op de kernactiviteiten: de productie van auto’s."

 

Milieuaspecten

Het pooling systeem zorgt ervoor dat de verplaatsing van lege containers en pallets tot een minimum wordt beperkt, zodat CO2-emissies worden gereduceerd, wat het milieu ten goede komt. GM Europa was de eerste Europese OEM die in 1993 met CHEP Automotive ging samenwerken.

Reageer op dit artikel