nieuws

DHL Express sorteert meer en sneller

Warehousing

DHL Express heeft de sorteersystemen in de bestaande sorteercentra in Utrecht, Amsterdam en Alkmaar vervangen. Hier zijn nieuwe en snelle sorteersystemen geplaatst door Van Riet.

DHL Express sorteert meer en sneller
DHL sorters utrecht

Belangrijk uitgangspunt bij het plaatsen van de nieuwe systemen was dat in de sorteercentra dagelijks pakketten verwerkt moesten blijven worden tijdens de periode van montage en in bedrijfstellen. Hiervoor is door leverancier Van Riet en DHL Express een uitgekiend faseringsplan opgesteld dat de invloed op de dagelijkse operatie zo klein mogelijk heeft gehouden. Het hart van ieder systeem is een hoge snelheid glijschoen sorter waarbij de pakketten door de glijschoenen naar de uitgangen bewegen.

 

Utrecht

Dit is het grootste sorteercentrum van de drie nieuwe centra. Hier stond sinds vorig jaar al een sorterinstallatie, waarmee in totaal 5800-6000 pakketten per uur worden verwerkt, en na uitbreiding 7550 per uur. Daarvoor zijn er vier  invoerbanen voor pakketten uit kooien en van pallets. Daarnaast zijn er twee  invoerbanen geplaatst voor los in de vrachtauto geladen pakketten, inclusief een aangedreven telescopische bandtransporteur. Alle pakketten worden automatisch gewogen, gescand en er vindt volumemeting plaatst. Vanwege de bestaande gebouwafmetingen en de wens om voor KLG via Direct Load te werken, zijn er twee sorters in lijn met elkaar en versprongen geplaatst. De eerste sorter is 40 meter en heeft 18 uitgangen. De 2e sorter is 124 meter lang en staat in het volgende deel van de loods. Hier worden de pakketten gesorteerd voor KLG (38 Direct Load uitgangen), DDI (33 uitgangen) en nog eens 6 Loose Load uitgangen inclusief telescopische rollenloader.

 

Amsterdam

Het sorteersysteem in Amsterdam heeft drie opzetbanen voor kooien en één invoerbaan voor los geladen pakketten. Het systeem kan later met nog twee invoerbanen worden uitgebreid. Alle pakketten worden in de invoerlijn gewogen. Ieder pakket wordt ‘gelezen’ door een geavanceerd camera scansysteem. Hier wordt ook het volume van ieder pakket bepaald. Daarna worden de pakketten op de glijschoen sorter ingevoerd. In totaal zijn er 85 uitgangen voor kleingoed, grootgoed en niet gelezen pakketten. Per uur kunnen er 5500 pakketten gesorteerd worden.

 

Alkmaar

In Alkmaar wordt alleen het Inbound-proces verwerkt. De nieuwe sorteerinstallatie heeft twee invoerbanen voor kooien (later kan er nog één bijgeplaatst worden). Na het handmatig scannen worden de pakketten samengevoegd en op de sorter ingevoerd. Deze sorteermachine is 90 meter lang en heeft 53 uitgangen voor grootgoed, kleingoed en niet gelezen pakketten.

 

 

  • Klik hier om de tabel met leveranciers van sorters te downloaden
    De tabel geeft een indicatie van de mogelijkheden die verschillende leveran­ciers bieden op het gebied van sorters.
Reageer op dit artikel