nieuws

C1000 bundelt diepvries in Raalte

Warehousing

Het logistiek concept van supermarktorganisatie C1000 is behoorlijk gewijzigd met de opening van het nieuwe dc in Raalte. Hier heeft de retailer alle diepvriesactiviteiten gecentraliseerd, naast het regionale vers-dc. Een uitgebreide reportage staat deze maand in Logistiek. Meer foto’s staan hier.

C1000 bundelt diepvries in Raalte
Diepvries dc C1000 in Raalte

Deze zomer bracht C1000 alle diepvriesvoorraad vanuit de dc’s in Woerden, Breda en Gieten naar Raalte. Vanuit hieruit krijgen de regionale vers-dc’s dagelijks hun diepvriesartikelen aangeleverd. Voordeel is minder handling en minder investeren in dure diepvriesfaciliteiten. In Raalte is het volume groot genoeg om een efficiënte organisatie neer te zetten. De extra kilometers zijn een nadeel. Maar daar staat tegenover, dat met minder temperatuurzones in de vrachtwagens gereden hoeft te worden en de beladingsgraad daarom verbeterd.

 

Laag energieverbruik in diepvries deel

Het diepvriesdeel van het nieuwe dc in Raalte is 5.000 vierkante meter in vloeroppervlak en 20 meter hoog. Hier werken 75 medewerkers bij min 24 graden Celsius. Met diverse maatregelen heeft C1000 er voor gezorgd, dat het energieverbruik op een laag niveau uitkomt. Moderne installaties en hergebruik van afgevangen warmte voor verwarmingsdoeleinden moeten een besparing van 15 tot 20 procent realiseren ten opzichte van conventionele installaties.

 

Onderdeel van breder logistiek concept

Naast diepvries biedt het nieuwe dc – in totaal 18.700 vierkante meter groot – ook ruimte aan het versassortiment voor de regio Oost. Het bestaande pand in Raalte blijft in gebruik voor droge kruidenierswaren. In Deventer houdt C1000 voorlopig nog een pand aan door actieartikelen.

Voor de logistieke organisatie van C1000 in Raalte werken in ongeveer 500 mensen.

In Logistiek vertellen Willem-Jan Vreezen (directeur logistiek en supply chain) en Leo de Rooij (vestigingsmanager Raalte) uitgebreid over het nieuwe dc als onderdeel van het logistieke concept van C1000.

 

Neem nu een abonnement

Reageer op dit artikel