nieuws

UPS zet grootste pakketsorteerder ter wereld in

Warehousing

UPS heeft het grootste geautomatiseerde pakketsorteersysteem ter wereld met een capaciteit van ruim 206.000 pakketten per uur in gebruik genomen. Met dit systeem van Vanderlande Industries kan UPS overal ter wereld luchtpostpakketten bezorgen.

UPS zet grootste pakketsorteerder ter wereld in
Posisorter bij UPS

Na vier jaar samenwerking tussen UPS en Vanderlande Industries is het project voor de uitbreiding van de UPS Worldport in Louisville (VS) nu voltooid. Het project ging in augustus 2006 van start toen Vanderlande Industries het contract ter waarde van 400 miljoen US dollar binnenhaalde. In de jaren daarop werd een indrukwekkend systeem geïmplementeerd bestaand uit 64 kilometer transportbanden, 76 Posisorters, 174 Vertisorters en 11.500 aandrijvingen.

 

Volgens plan

Een belangrijk onderdeel van het project was de integratie van de nieuwe fases in het bestaande systeem. Het dagelijkse sorteerproces mocht namelijk niet worden onderbroken, terwijl de nieuwe sortersystemen werden geïnstalleerd. Alles werd volgens planning en binnen budget opgeleverd. In de ruim 1.800.000 arbeidsuren vond er geen enkel ongeval plaats en is er geen tijd verloren gegaan.

Reageer op dit artikel