nieuws

Schiphol levert dc Rhenus Logistics op

Warehousing

Schiphol Real Estate leverde het nieuwe dc voor logistiek dienstverlener Rhenus Logistics op aan het vrachtplatform op Schiphol-Zuidoost. Het gebouw heeft 7.500 vierkante meter bedrijfsruimte en 2.800 vierkante meter kantoorruimte en is bedoeld voor overslagactiviteiten.

Schiphol levert dc Rhenus Logistics op
Rhenus Schiphol

De nieuwe huisvesting van Rhenus maakt onderdeel uit van haar strategie om het gehele luchtvracht- en afhandelingsproces efficiënter te laten verlopen en kosten te reduceren.

  

Green Lane 

Het pand is met de laatste IT technologieën ingericht. Het ontwerp en de inrichting van het pand sluiten aan op de initiatieven van de Douane en Amsterdam Airport Schiphol om binnen drie jaar het gehele luchtvrachtproces te controleren volgens het ‘Green Lane’ principe. Dit betekent dat de meeste binnenkomende zendingen en goederen, zonder oponthoud overgeslagen kunnen worden. Dit brengt een forse tijd- en kostenbesparing met zich mee. In het nieuwe vrachtgebouw worden de luchtvrachtexpeditieactiviteiten van Rhenus Air, KDS Cargo, Racon Air en Copex Air ondergebracht.

 

Duurzaam bouwen

Het nieuwe vrachtgebouw van Rhenus past in de ontwikkelingsvisie van duurzaam bouwen van Schiphol. In het ontwerp is voorzien in veel daglicht zowel vanuit de gevels als vanuit het dak gecombineerd met daglichtgestuurde verlichting. Zo is de steen in de voorgevel (Click-Brick) droog gestapeld en gemakkelijk recyclebaar. Op het dak worden 500 vierkante meter PV-zonnepanelen geplaatst waarmee de kantoren volledig van energie worden voorzien. Onder meer hierdoor is de Energie Prestatie Coëfficiënt  van het nieuwe vrachtgebouw 0.9, ruim onder de wettelijk eis (1.1). Schiphol-Zuidoost maakt onderdeel uit van het duurzame logistieke knooppunt ACT Beyond Logistics bij Schiphol.

 

Het vrachtgebouw van Rhenus is een ontwerp van Moen & Van Oosten uit Rotterdam. De nieuwbouw is gerealiseerd door Heembouw uit Roelofsarendsveen (bouwkundig) en Lomans uit Amersfoort (installaties). De bouw is op 1 oktober 2009 gestart.

Reageer op dit artikel