nieuws

PKF produceert kartonnen pallets

Warehousing

PKF pallets in Heinenoord start met de productie van kartonnen pallets in Nederland.
Na een investering van 1 miljoen euro gaan de eerste pallets nu de fabriek uit. Al vaker is in Europa getracht pallets van karton te maken maar tot nu toe zonder doorslaand succes.

PKF produceert kartonnen pallets
Kartonnen pallet

De nieuwe kartonnen pallet lijkt qua opbouw op de traditionele houten pallet, maar is makkelijker in te zetten. Hoewel de houten pallet in alle opzichten een bewezen goede en vooral duurzame ladingdrager is, ziet PKF in de kartonpallet voor een aantal van haar klanten een toegevoegde waarde. Vooral vanwege de relatief hoge draagkracht, de kostprijs, het lage gewicht en de hygiënische eigenschappen.

 

Brand

Twee jaar geleden verwierf PKF pallets een minderheidsdeelneming in twee Belgische vennootschappen die op het punt stonden de kartonnen pallet te introduceren. Een brand in het najaar 2009 gooide toen roet in het eten. De palletproducent heeft sinds drie jaar een vestiging op het nieuwe industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. In 2007 werd branchegenoot Hordijk pallets overgenomen. Over 2009 realiseerde de PKF holding met circa 100 werknemers een omzet van 30 miljoen en een winst voor belasting van 1,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel