nieuws

In de polder verrijst een machtig dc

Warehousing

Het hoogste punt van het nieuwe hoogbouwmagazijn van Koopman International laat niet lang meer op zich wachten. De komende week wordt een begin gemaakt met het opbouwen van de vier bochtlopende kranen. Dan is ook al begonnen met de dak- en wandbeplating. Eind dit jaar zal de eerste fase van het dc met 51.000 palletplaatsen een feit zijn.

In de polder verrijst een machtig dc
Koopman dc Emmeloord

Twee mobiele kranen brengen het stellingmateriaal naar 35 meter hoog. Daar vindt de montage plaats. Het skelet van de hoogbouw is nu nog ‘doorzichtig’ en levert een indrukwekkend beeld op in het vlakke polderlandschap.

 

Dan maar de lucht in …

Koopman Internationaal, voorraadhoudende groothandel van non-food artikelen voor diverse retailers, is een grote werkgever in Emmeloord. Nu beschikt het bedrijf over een warehouse van 110.000 vierkante meter. Maar samen met de gemeente koos Koopman er voor om de lucht in te gaan om zo de kosten per palletlocatie laag te houden. Op het bedrijventerrein Munt II langs de A6 mag tot 35 meter hoog gebouwd worden. Voor de gemeente maakt het niet uit. De grondprijs blijft 60 euro per vierkante meter. Van de in totaal 46 hectare beschikbare grond heeft Koopman zich op dit moment 14 hectare toegeëigend.

 

Meerdere modules mogelijk

De nieuwe, eerste module van het dc omvat negen gangen en is 140 meter diep. Er zijn vergevorderde plannen om een tweede module te bouwen met zes gangen en daarna nog een derde module ook met zes gangen maar dan 26 meter hoog. Tot slot bestaat de mogelijkheid om het hele pand nog een keer gespiegeld te verdubbelen.

Zover is het nog niet. Onder projectleiding van de Van Looy Group bouwt SSI Schäfer nu aan de stellingconstructie en de kranen. In de komende weken gaat de beplating er tegen aan. Dan zijn de mooi doorkijkjes voorlopig even verleden tijd.

 

Reageer op dit artikel