nieuws

FedEx start kantoor in Rotterdam

Warehousing

De internationale lucht- en zeevrachtexpediteur FedEx Trade Networks heeft drie nieuwe locaties geopend, waarvan één in Nederland. Het Rotterdamse kantoor wordt daarmee de tweede Nederlandse locatie. FedEx opende ook haar deuren in het Duitse Hamburg en Frankfurt.

FedEx start kantoor in Rotterdam
FedEx start kantoor in Rotterdam

FedEx maakte afgelopen jaren een flinke groei door. Sinds 2008 heeft het onderdeel Trade Networks van het beursgenoteerde FedEx Corp., 28 nieuwe doorvoerlocaties in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika geopend. Ook werden 60 nieuwe locaties in de Verenigde Staten en Canada geopend. Het EMEA hoofdkantoor voor alle lucht- en zeevrachtactiviteiten is gevestigd in Amsterdam, op Schiphol. Country Manager Hans Lamers heeft de leiding over beide Nederlandse vestigingen.

 

Vitale locatie

De keuze voor de nieuwe locaties spreekt volgens topman Fred Schardt voor zich. "Rotterdam is Europa’s grootste containerhaven en levert een belangrijke bijdrage aan Europese en intercontinentale handel", aldus Schardt, president en CEO van FedEx Trade Networks. "Hamburg is vanwege haar strategische positie aan de Elbe een vitale locatie voor overlading van en naar Azië. CargoCity Frankfurt is een top-tien locatie qua volume in luchtvracht en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste cargo hubs. Met nieuwe kantoren in deze kernmarkten zijn we in staat ons groeiende aantal opdrachtgevers de service, operationele ondersteuning en expertise te bieden die ze nodig hebben."

 

Naast de jongste locaties heeft FedEx Trade Networks ondermeer locaties in de Verenigde Arabische Emiraten, Polen (Gdynia en Warsaw), België, het Verenigd Koninkrijk (Manchester en London), Frankrijk, India (Mumbai en Chennai), Mexico, Brazilië, Singapore, Taiwan, Hong Kong en in de Chinese steden Shanghai, Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Qingdao, Tianjin, Xiamen, Dalian en Ningbo. Ook wordt het bedrijf vertegenwoordigd in Vietnam.

Reageer op dit artikel