nieuws

Conveyor Units neemt B.A Distribution over

Warehousing

De Engelse fabrikant van rollenbanen en bandtransporteurs Conveyor Units heeft de activa overgenomen van B.A. Distribution, voorheen bekend onder de naam F.K.I. Conveyors.

Conveyor Units neemt B.A Distribution over
Conveyor Units

Conveyor Units (CU) wordt hiermee naar eigen zeggen de grootste fabrikant van rollenbanen, bandtransporteurs en accessoires in Groot-Brittannië. FKI plc boekte in 2008 een omzet van 784 miljoen dollar en bezette daarmee volgens Modern Materials Handling de 7e plek in de wereldranglijst. De lopende orders van B.A Distribution/F.K.I. zullen in de fabriek in Gainsborough worden afgemaakt. Daarna wordt de productie verplaatst naar Stourport on Severn (Birmingham) waar Conveyor Units de productie zal uitbreiden.

 

Onderdelen

Het productenpakket overlapt voor een deel dat van Conveyor Units maar vormt tevens een belangrijke aanvulling. De palletconveyors en de componenten voor ‘post & parcels’ zullen ongewijzigd in het leveringsprogramma van CU worden opgenomen. De onderdelenvoorziening van bestaande FKI-systemen zal voor de eerste jaren worden gegarandeerd. Conveyor Units wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door ESAP Systems te Kaatsheuvel.

Reageer op dit artikel