nieuws

Avnet Logistics schaft Autostore aan

Warehousing

De Duitse logistiek dienstverlener Avnet Logistics en B2B-distributeur van elektronicacomponenten schaft voor haar distributiecentrum in Poing nabij München het nieuw op de markt gebrachte Autostore onderdelen opslagsysteem van magazijn-automatiseerder Swisslog aan.

Avnet Logistics schaft Autostore aan
Autostore van Swisslog

De Autostore vormt de kern van het nieuwe distributiecentrum van Avnet Logistics in Poing nabij München. Daarmee is deze logisttieke dienstverlener de eerste koper/gebruiker van dit nieuwe door Hatteland ontwikkelde en door Swisslog vermarkte compacte automatische opslag- en consolidatiesysteem voor totes. De bouw van de Autostore start in september van dit jaar. De oplevering en in gebruik name staat gepland voor februari 2011.

 

Aanschafbeslissing

"De hoofdredenen voor de aanschaf van dit systeem is – naast efficiency – de uiterst compacte opbouw en daarmee een minimaal ruimtebeslag", verklaart CEO Ludger Tillmann van Avnet Logistics. "Bovendien kan de capaciteit van het modulaire systeem desgewenst eenvoudig worden verhoogd, zonder al teveel verstoring van het logistieke proces."

 

Performance

De Autostore (foto) is een automatisch kratten en bakken systeem (totes) in de vorm van een Rubic’s Cube die bij Avnet een vloeroppervlak van 1.100 vierkante meter beslaat. Dit biedt ruimte aan 45.000 bakken en kratten, die in een zelfdragende aluminium behuizing worden opgeslagen. Het opslagsysteem met de bakken biedt ruimte aan ruim 35.000 artikelen, die door 37 robots naar 16 werkstations rondom het systeem worden gevoerd. De verwerkingscapaciteit is 680 totes per uur. Daarmee kunnen naar verwachting dagelijks zo’n 5.000 orderregels per werkstation worden afgehandeld.

Reageer op dit artikel