nieuws

Action verdubbelt ‘no-nonsense’ dc

Warehousing

Kort voor de zomer was de oplevering van ruim 50.000 vierkante meter uitbreiding van het enorme dc, dat winkelketen Action in een paar jaar tijd uit de Westfriese grond heeft gestampt. In Logistiek Magazine van deze week vertelt logistiek manager Barry Barnhoorn uitgebreid over de ambities. Hier meer foto’s en een filmpje over orderpicken met voice.

Action verdubbelt ‘no-nonsense’ dc
Action

Barnhoorn vertelt over het recht-toe-recht-aan dc in Zwaagdijk-Oost, waar de complexiteit niet ligt in de processen en systemen, maar in de omvang. Het bestaande dc – in 2007 nog flink uitgebreid – zat regelmatig tot de nok toe vol. Dat belemmerde inkopers om hun slag te slaan, wanneer ze weer een grote partij non-food artikelen langs zagen komen.

De ‘nieuwe’ nieuwbouw heft die beperking op. Bovendien zijn een paar interessante aanpassingen gedaan, zowel in het pand zelf als aan de elektrische pallettrucks, waarvan een paar zelfs twaalf rolcontainers tegelijk kunnen meenemen. Dat heeft voordelen op de lange afstanden, waar het dc nu mee te maken krijgt.

 

Voicepicking ook in de Poolse taal

Action werkt al langer met voice en was zelfs in 2006 één van de pioniers op dit gebied. De tweede generatie mobiele units is onderweg. Het netwerk is ook aangepast. Poolse medewerkers horen de orderpickopdrachten in hun eigen taal. Action doet veel moeite om de mensen uit Polen die dat willen te behouden met taallessen en begeleiding.

 

 

Video

 

 

 

 

[fotoalbum]

 

 

Reageer op dit artikel