nieuws

Tweede bouwfase Distributiecentrum Afrikahaven van start

Warehousing

De ontwikkeling van het multimodale Distributiecentrum Afrikahaven in het havengebied van Amsterdam is de tweede fase ingegaan. Tijdens deze fase worden vier geschakelde distributiecentra gebouwd met een bruto vloeroppervlak van circa 40.000 vierkante meter.

Tweede bouwfase Distributiecentrum Afrikahaven van start
De tweede bouwfase is gestart van Distributiecentrum Afrikahaven in het Amsterdamse havengebied.

Ingenieursbureau Archicom is, in navolging van de november vorig jaar opgeleverde eerste fase, door logistiek vastgoedontwikkelaar DHG (David Hart Group) wederom ingeschakeld voor het ontwerp en ontwikkeling van deze tweede uitbreiding.

 

Oplevering

De vier magazijnen beschikken elk over een mezzanine van circa 5.000 vierkante meter. Er is inmiddels gestart met de bouw. De verwachte oplevering van het nieuwe distributiecentrum is rond de jaarwisseling. De naam van de huurder wil Archicom niet prijsgeven, maar het gaat volgens het ingenieursbureau uit Eindhoven om ‘een grootschalige logistieke onderneming’.

 

Ruimte beschikbaar

De totale oppervlakte van het project Afrikahaven bedraagt na afronding van de tweede fase circa 110.000 vierkante meter en bestaat uit in totaal vijf distributiecentra. Met deze verhuurtransactie heeft DHG circa zeventig procent van het project verhuurd. Er is nu nog circa 38.000 vierkante meter beschikbaar voor verhuur.

 

Distributiecentrum Afrikahaven is gesitueerd in het Westpoortgebied in de haven van Amsterdam, tussen de snelwegen A10 en A9. Met de afronding van de Westelijke Randweg (A5) zal er straks een directe verbinding zijn met Schiphol en een kortere route naar Rotterdam.

Reageer op dit artikel