nieuws

Partner Logistics opent grootste vrieshuis van UK

Warehousing

Logistiek dienstverlener Partner Logistics uit Bergen op Zoom heeft het grootste warehouse voor vriesproducten van het Verenigd Koninkrijk geopend. Het volledig geautomatiseerde warehouse staat in Wisbech, Cambridgeshire in het oosten van Engeland. De kosten bedroegen 42 miljoen pond (ruim 50 miljoen euro).

Partner Logistics opent grootste vrieshuis van UK
Partner Logistics opent grootste vrieshuis van UK

 

Het warehouse heeft een vloeroppervlakte van 15.400 m2 en een hoogte van 36 meter. Er is ruimte voor 77.000 pallets met bevroren voedsel die bij een temperatuur van -26 °C worden opgeslagen. In het warehouse liggen bevroren aardappelproducten van Lamb Weston Meyer opgeslagen en bevroren vis, vlees en groenten van de Britse merken Birds Eye en Pinguin.

 

Arbeidsplaatsen

Het nieuwe vrieshuis is het derde van Partner Logistics in het Verenigd Koninkrijk. In totaal beheert het bedrijf nu 13 warehouses in Europa en Rusland. In Wisbech zijn door de komst van het vrieshuis 45 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. De verwachting is dat dit aantal verder zal toenemen tot ongeveer 100.

Reageer op dit artikel