nieuws

Palletleverancier werkt met duurzaam hout

Warehousing

Presswood International uit Ermelo heeft het PEFC-certificaat binnengehaald. Dit garandeert afnemers van deze pallets dat het bedrijf hout gebruikt uit duurzaam beheerde bossen.

Palletleverancier werkt met duurzaam hout
Presswood

De houtvezelpallets van Presswood nemen ook veel minder ruimte in dan traditionele houten pallets. Bovendien zijn ze volgens deze leverancier lichter en maat- en vormvast. Extra voordelen zijn dat spijkers of schroeven niet nodig zijn en dat splinters geen kans krijgen. Voor internationale transporteurs kan het van belang zijn dat deze pallets ook ISPM-15 proof zijn.

 

Duurzaam

PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Deze instantie voert zogenoemde boscertificering uit. PEFC onderzoekt wereldwijd of bossen duurzaam worden beheerd. Dit is het geval wanneer sociale, ecologische en economische aspecten en internationale afspraken een rol spelen. Uiteindelijk garandeert het certificaat kopers van hout-, papier- en biomassaproducten dat ze duurzaam beheer van bossen bevorderen.

Reageer op dit artikel