nieuws

Hovuma wordt BMWT-lid

Warehousing

Per 13 juli 2010 is Hovuma Magazijnstellingen uit Reuver als lid van de BMWT ingeschreven. De stellingleverancier was voorheen lid van de vereniging van stellingleveranciers (VSL).

Hovuma wordt BMWT-lid
Hovuma stellingen bij Jumbo

Hovuma Magazijnstellingen staat onder leiding van directeur Piet Sanders. De VSL waar tot voor kort onder andere ook Nedcon deel van uitmaakte, is eerder dit jaar opgeheven. Als VSL-voorzitter streefde Sanders naar eigen zeggen al langere tijd naar een overkoepelende branchevereniging. Met het opheffen van de VSL was aansluiting bij de BMWT volgens hem de meest voor de hand liggende optie.

 

Historie

Het Nederlandse bedrijf was in 1960 de eerste dat een eigen palletstelling systeem ontwikkelde en op de markt bracht. Gaandeweg is het assoriment uitgebreid met magazijnstellingen voor uiteenlopend gebruik, zoals palletstellingen, inrijstellingen, doorrolstellingen, grootvakstellingen, draagarmstellingen, verrijdbare stellingen, bordessen, legbordstellingen en klantspecifieke oplossingen. Het bedrijf is NEN-ISO-9001: 2000 gecertificeerd.

 

PPCS

Een redelijk recente ontwikkeling op stellinggebied bij Hovuma is de Push-Pull-Chain-Storage (PPCS). Dit is een palletstellingsysteem met een motorloze kettingbaan (zie foto onder). Dit systeem geldt als alternatief voor een inrijstelling. De eerste pallet wordt geplaatst op de eerste palletplaats van de kettingbaan.  Met de tweede pallet wordt vervolgens de eerste pallet verder in de stelling geduwd. De volgende pallets worden op dezelfde wijze in de stelling geplaatst.

 

De uit te nemen pallet wordt zonder te heffen teruggesleept over de ketting. De ketting wordt door de trekkracht van de truck in beweging gezet en rolt mee. De overige pallets worden over de ketting meegetrokken naar de eerste uitneemplaats van de pallet.

 

Reageer op dit artikel