nieuws

Brandscherm van textiel voldoet aan norm

Warehousing

Het is Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren uit Tilburg gelukt om met een brandscherm van technisch textiel de zware eisen van de Europese norm EN 1634-1 te halen. Het brandscherm, type Firescreen EI230, is gevuld met een bij brand opschuimend materiaal en geeft daardoor een unieke temperatuursisolatie. Daarmee is dit brandscherm een alternatief voor een reguliere branddeur.

Brandscherm van textiel voldoet aan norm
Brandwering

De norm EN1634-1 schrijft voor dat aan de brandzijde van het gepatenteerde scherm de temperatuur oploopt tot circa 1000 °C waarbij het aan de niet brandzijde maximaal  140 °C warmer wordt ten opzichte van de kamertemperatuur. Het isolerend vermogen van het brandscherm heeft aangetoond dat het de temperatuur gemakkelijk kan isoleren voor een tijdsduur van 30 minuten. Op korte termijn verwacht Hoefnagels dan ook met hetzelfde brandscherm een resultaat van 60 minuten te behalen.

 

De resultaten zijn beschreven in testrapport 2010-Efectis R0314. Op basis van de huidige test zijn de afmetingen voor het toepassen van het nieuwe brandscherm maximaal 14 vierkante meter. Het brandscherm is met ingang van oktober 2010 leverbaar.

Reageer op dit artikel