nieuws

Unilever tekent palletpoolcontract met Chep

Warehousing

Pallet- en containerpooler CHEP heeft een contract getekend met voedingsconcern Unilever voor de levering van circa 800.000 pallets per jaar om de binnenlandse distributie in Turkije te ondersteunen.

Unilever tekent palletpoolcontract met Chep
CHEP poolpallets

Voorheen gebruikte Unilever het uitwisselsysteem van witte houten pallets, maar rekening houdend met de vereiste kwaliteit en het benodigde aantal pallets om aan de vraag van de productie te voldoen, was het beheer van dit systeem voor Unilever veel te moeilijk. "Met het palletpoolcontract kunnen we ons specifiek toeleggen op de distributie zonder gestoord te worden door het beheer van opslag en inzameling van witte houten pallets", verklaart Alpaslan Üzmez, Supply Chain Manager Unilever Turkije.

 

Retailers

De CHEP pallets van 1200×800 mm worden aan Unilever geleverd vanuit het service center in het industriegebied van Gebze, ten oosten van Istanbul. Ze worden naar de nabijgelegen productievestigingen van Unilever gebracht, in Dilovasi en Skerpiniar. Daar worden de pallets gebruikt om een gamma producten aan retailers uit het hele land te leveren. Officieel startte CHEP zijn activiteiten met pallets in Turkije, in juli 2009, nadat de nodige infrastructuur was geïnstalleerd. Unilever is de eerste belangrijke klant in dit land.

 

Reageer op dit artikel