nieuws

Twee opvolgers voor Koos Pons bij Eurindustrial

Warehousing

De onafhankelijk logistiek vastgoedbeleggingsmaatschappij Eurindustrial heeft afgelopen dinsdag officieel een nieuwe directie benoemd. Koos Pons die vanaf 1999 aan het roer stond van Eurindustrial wordt opgevolgd door Jan Brouns en Arthur Verkerk.

Twee opvolgers voor Koos Pons bij Eurindustrial
Koos Pons is 1 juni jl. teruggetreden als directeur van Eurindustrial

In maart had Pons al bekend gemaakt dat Brouns en Verkerk hem zouden opvolgen. 

Brouns en Verkerk hebben in diverse functies al de nodige ervaring opgedaan met logistiek vastgoed. Koos Pons (64), die tijdens een recent gehouden aandeelhoudersvergadering afscheid nam, zal nog tot 1 januari 2012 als adviseur aan Eurindustrial verbonden blijven.

 

Volwaardige beleggingscategorie

Pons is in de tien jaar dat hij aan het roer stond van Eurindustrial er in geslaagd om het beleggen in logistiek vastgoed te ontwikkelen tot een volwaardige beleggingscategorie voor institutionele beleggers. Hij laat voor zijn opvolgers een vastgoedportefeuille achter met daarin vijftien logistieke centra die in totaal bestaat uit 191.699 vierkante meter op- en overslagruimte en 20.872 vierkante meter kantoorruimte.

 

Belegd vermogen

Het belegd vermogen van Eurindustrial bedroeg het afgelopen jaar iets meer dan 127 miljoen euro. De vastgoedportefeuille werd eind 2009 met 58,6 procent eigen vermogen gefinancierd. Er wordt momenteel door zestien institutionele beleggers in het aandelenkapitaal deelgenomen.

 

Interessante aankoopmogelijkheden

De onafhankelijk logistiek vastgoedbeleggingsmaatschappij heeft, mede door de crisis, de afgelopen twee jaar geen nieuwe logistieke panden aangekocht. De verwachting is door Eurindustrial uitgesproken dat zich dit jaar nog interessante aankoopmogelijkheden kunnen voordoen voor logistieke centra.

 

Lees ook het interview met Koos Pons in het komende nummer van Logistiek Magazine dat vrijdag 18 juni aanstaande verschijnt. (zie archief)

Reageer op dit artikel