nieuws

Super de Boer krijgt nieuwe magazijnvloer

Warehousing

Het distributiecentrum van Super de Boer in Beilen heeft afgelopen weekend een gedeeltelijk nieuwe magazijnvloer gekregen. Vloerenspecialist Indurfloor tekende voor de opdracht. Op de gevel staat nog Super de Boer, maar formeel valt het dc onder de Jumbo-organisatie. In totaal is 1.300 vierkante meter magazijnvloer gerenoveerd.

Super de Boer krijgt nieuwe magazijnvloer
Nieuwe magazijnvloer voor Super de Boer/Jumbo in Beilen

Het oorspronkelijke distributiecentrum van Super de Boer/Jumbo stamt uit 1975. Door het jarenlange intensieve gebruik zijn enkele gangpaden zodanig geërodeerd, dat de orderverzameltrucks en reachtrucks daar hinder van ondervonden. De vloerrenovatie stond al langere tijd op het programma, maar is volgens het hoofd technische dienst Fred Smit in verband met de overname door Jumbo in een stroomversnelling gekomen.

 

Voorbereidingen

De desbetreffende stellingen in de 75 lange en drie meter brede gangpaden moesten volgens Smit eerst allemaal worden ontruimd en tijdelijk elders in het dc worden opgeslagen. "Die extra opslagruimte hebben we nu nog wel, maar met de uitbreiding van het Jumbo assortiment straks dus niet meer. Dit was daarmee dus het juiste moment om de vloerrenovatie nu uit te laten voeren." Met de tijdelijke voorraadverhuizing moest alles wel weer in het WMS worden omgeboekt. "Al met al een heel karwei".

 

Renovatieproces 

De renovatie is door vloerenspecialist Indurfloor uit Huizen gefaseerd en in recordtijd (30 uur) uitgevoerd, zonder dat het uitleveringsproces daar noemenswaardige hinder van heeft ondervonden. De slechte vloerdelen zijn eerst ingezaagd, uitgehakt en zwaar gestraald. Daarna is de nieuwe gietvloer mortel gestort, bestaande uit twee lagen; een kunststofvezel versterkte onderlaag en een zeer slijtvaste industriële toplaag welke na uitharding voorzien wordt van een transparante oppervlakte verharder. Het resultaat is een supervlakke vloer die weer jaren meegaat. "Regelmatig reinigen door vegen en schrobben, houdt de vloer jarenlang in topconditie", stelt Jeroen Haselager van Indurfloor uit Huizen.

 

De complete vloerrenovatie bij Super de Boer/Jumbo in Beilen wordt ook uitgebreid beschreven in het augustus nummer van het Logistiek Magazine.

Reageer op dit artikel