nieuws

Sidem stuurt nieuwe dc aan met geavanceerd WMS

Warehousing

Het Belgische bedrijf Sidem, producent en distributeur van stuur- en ophangingscomponenten voor de automotive vervangingsmarkt, heeft Objective WMS geselecteerd voor de aansturing van zijn nieuwe, in aanbouw zijnde, dc. De oplossing beantwoord volledig aan de functionele eisen en is gemakkelijk integreerbaar met het bestaande ERP-systeem van Sidem.

Sidem stuurt nieuwe dc aan met geavanceerd WMS
Sidem stuurt nieuwe dc aan met geavanceerd WMS

 

Sidem bouwt momenteel een nieuw dc in Gullegem bij Kortrijk. Het gaat het oude warehouse in Roeselare vervangen, waar onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden waren. Sidem kent een complex logistiek proces waarin meer dan 10.000 productreferenties (SKU’s) just-in-time geleverd worden aan klanten in alle hoeken van de wereld. Om de distributie in goede banen te leiden bouwt het bedrijf een geavanceerd dc met state-of-the-art technologie. Dit omvat onder andere automatische conveyorsystemen, een miniload met 24.000 bin-locaties en diverse verpakkingsstations.

 

Functionele eisen

Voor wat betreft de aansturing van het nieuwe dc is de keuze gevallen op Objective WMS van het Belgische automatiseringsbedrijf De Clercq Solutions. Gwen Verfaillie, algemeen directeur van Sidem: "We kozen hiervoor omdat deze oplossing volledig beantwoordt aan onze functionele eisen en vlot geïntegreerd kan worden met Microsoft Dynamics AX, ons ERP. Daarnaast speelde de praktijkervaring van De Clercq Solutions met de implementatie van zijn oplossing in sterk geautomatiseerde warehouse-omgevingen zoals de onze, een belangrijke rol." Het nieuwe dc wordt eind september opgeleverd; dan is ook het WMS geïmplementeerd.

 

Reageer op dit artikel