nieuws

Volledig elektrische straatveegmachine

Warehousing

De Tennant 500ze straatveegmachine wordt aangedreven met lithium-ion batterijen. Dit resulteert in een flinke bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. De veegmachine is ontworpen voor stadsreiniging, maar is onder andere ook buiten toe te passen rondom grote warehouses en in laadkuilen.

Volledig elektrische straatveegmachine
Tennant 500ze

De elektrische aandrijving van de 500ze is stil en beschikt over een geïntegreerd batterij-managementsysteem. Dit zorgt volgens de leverancier Tennant voor goede prestaties van de batterijcellen gedurende de hele levensduur. Het opladen van de batterijen voor een bedrijfstijd van 8 uur kost slechts een fractie van de brandstofkosten van een diesel. De 500ze heeft een topsnelheid van 25 km/uur en laat zich comfortabel en ergonomisch bedienen.

 

Prestaties

Dankzij de sterke vacuümventilator en het driefasige, cyclonische scheidingsysteem bezit de veegmachine goede reinigingsprestaties voor stof. Ook wordt grover afval met dit systeem probleemloos opgenomen. Het Cloudmaker benevelingsysteem minimaliseert het waterverbruik. De 500ze gebruikt volgens de leverancier 70% minder water dan traditionele stofbestrijdingstechnieken. De jaarlijkse CO2-uitstoot van een doorsnee veegmachine met verbrandingsmotor, die dagelijks wordt ingezet, bedraagt ongeveer 50 ton. De emissie van de 500ze is nul. Omgerekend levert dit een jaarlijkse CO2-reductie op die gelijk is aan de uitstoot van veertig auto’s.

Reageer op dit artikel