nieuws

Vanderlande en TNO verlengen samenwerking

Warehousing

Magazijninrichter Vanderlande Industries en onderzoeksinstituut TNO hebben hun samenwerking bij de ontwikkeling van magazijnsystemen met twee jaar verlengd. De samenwerking tussen de twee dateert uit 2007 toen werd gestart met de ontwikkeling van het orderverzamelstation Pick@Ease.

Vanderlande en TNO verlengen samenwerking
De Pick@Ease is het resultaat van de geslaagde samenwerking tussen Vanderlande en TNO

Reden voor de tweejarige verlening is dat Vanderlande Industries met hulp van TNO de prestaties van zijn geautomatiseerde magazijnen en de werkomstandigheden van de operators aan de orderpickstations verder wil verbeteren, van goederen ontvangst tot en met shipping.

 

Pick@Ease

Vanderlande en TNO zijn in 2007 begonnen met een nauwe samenwerking op het gebied van performance en ergonomie. Dit resulteerde in het ergonomische Pick@Ease orderverzamelstation. Vanaf dat moment is TNO betrokken bij het ontwerp van alle order verzamelstations die het Veghelse bedrijf heeft ontwikkeld. Beide stellen dat ze de samenwerking nu nog verder uitbreiden. Het belangrijkste doel daarvan is om een methode te ontwikkelen die:

  • Het mogelijk maakt om ergonomisch optimale werkstations te ontwerpen voor de specifieke taken waarvoor ze bedoeld zijn;
  • Er voor zorgt dat werkstations worden ontworpen die een duurzaam hoge productiviteit leveren (productiviteit per uur en aantal uren dat er op het werkstation wordt gewerkt) in een klant-specifieke omgeving.

Software tool

Zodra de methode is ontwikkeld zal een software tool worden gebouwd. Daarin worden klant-specifieke gegevens van het logistieke proces ingevoerd (zoals order profiel, ordervolume en klant-specifieke value-added services). Deze tool moet aantonen wat de productiviteit van de operator op een bepaald werkstation is en hoe lang hij of zij die kan volhouden.

Op basis van deze informatie kan het werkstation zodanig worden ontworpen, dat lange termijn gezondheidsrisico’s voor de operators worden verminderd, waardoor het magazijn een betere prestatie kan leveren.

 

Klankbordgroep

Om meer informatie te vergaren voor dit project komt er een klankbordgroep waarin logistieke bedrijven, Vanderlande en TNO informatie gaan uitwisselen over ergonomie en performance. Ook wordt er een pilot groep gevormd, waarin TNO onderzoek verricht bij de klant in zijn eigen omgeving.

 

 

 

Reageer op dit artikel