nieuws

Jungheinrich scoort twee miljoenenorders

Warehousing

Jungheinrich GmbH Duitsland heeft twee miljoenenorders ter grootte van 12 miljoen euro in de wacht gesleept voor de realisering en inrichting van twee automatische hoogbouwmagazijnen.

Jungheinrich scoort twee miljoenenorders
Jungheinrich Richard Brandstetter

De Duitse magazijninrichter werkt daarbij nauw samen met de door hen overgenomen Oostenrijkse softwareontwikkelaar ISA GmbH uit Graz. "Beide orders bewijzen dat de acquisitie van ISA in 2009 en de uitbreiding van de divisie logistieke systemen een vooruitziende en strategisch goede keuze was", verklaart het hoofd logistieke systemen Richard Brandstetter (foto) van Jungheinrich. Voor het Zuid-Duitse Develey wordt een automatisch hoogbouwmagazijn gerealiseerd. Voor Blickle Räder+Rollen in Rosenfeld wordt een automatisch hoogbouw palletmagazijn ingericht.

 

Develey

Develey is een producent en distributeur van mosterd, ketchup, sauzen en zuuringelegde conserven. Voor deze onderneming fungeert Jungheinrich als hoofdaannemer voor de bouw en inrichting van het automatische 43 meter hoge hoogbouwmagazijn. Dit silo-warehouse krijgt 22.500 dubbeldiepe opslaglocaties. De pallethandling wordt daar verricht met drie volautomatische hoogbouwkranen, die van gang kunnen wisselen en twee pallets gelijktijdig kunnen afhandelen.

 

Blickle

Transport- en zwenkwielfabrikant Blickle Räder+Rollen bouwt haar nieuwe automatische hoogbouwmagazijn in het Duitse Rosenfeld. De uitdaging hier ligt in het opslaggewicht per pallet. Deze kan oplopen tot 1500 kilogram, die daar op 15.300 locaties door zes automatische magazijnkranen worden in- en uitgeslagen. Een naastgelegen kleiner warehouse voor kleine onderdelen herbergt straks 27.000 containers met een gewicht tot 60 kilogram, die met twee miniloads dubbeldiep worden opgeslagen. Het orderverzamelgebied omvat twaalf werkplekken. De kunststof bakken worden aangeleverd volgens het goederen naar de man principe. Alle processen voor de in- en uislag en het orderverzamelen worden aangestuurd door het Jungheinrich WMS.

Reageer op dit artikel