nieuws

Goodman bouwt duurzaam dc voor medisch technologiebedrijf

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman ontwikkelt in Venlo voor medisch technologiebedrijf Stryker een duurzaam distributiecentrum. Het dc met een oppervlak van 7.875 vierkante meter is ontworpen om te voldoen aan de strengste duurzaamheidscriteria in zowel ecologisch als maatschappelijk opzicht.

Goodman bouwt duurzaam dc voor medisch technologiebedrijf
Artist impression van het nieuwe dc van Stryker dat door Goodman wordt ontwikkeld in Venlo

Het pand wordt volgens Goodman gelabeld met het internationaal erkende BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) duurzaamheidcertificaat.

Het magazijn op Trade Port Noord in Venlo zal dienen als distributiecentrum voor de Duitse, Oostenrijkse en Benelux-markt binnen het Europese netwerk van Stryker. De bouw van het complex in logistieke hotspot Venlo is afgelopen maart gestart. De bouwwerkzaamheden zullen aankomende november klaar zijn.

 

Duurzame materialen

Goodman helpt Stryker bovendien besparingen aan te brengen in de exploitatiekosten van het gebouw door in het ontwerp en constructie vernieuwende keuzes te maken, die in lijn liggen met de al eerder genoemde BREAAM criteria.

Om aan die criteria te voldoen zal het Stryker distributiecentrum worden gerealiseerd met duurzame materialen en voorzieningen, zoals hoogwaardig geïsoleerde prefab betonnen plinten en wanden en energiebesparende verlichting met bewegingssensoren.

Het magazijn maakt bovendien gebruik van daglicht in het expeditiegedeelte en de tussenverdiepingen, een energiebesparend verwarmingsysteem en externe docks.

 

Financieel voordeel

Een door de Dutch Green Building Council geaccrediteerde expert adviseert en ondersteunt het project gedurende het ontwerp en de bouw. Het distributiecentrum zal bij oplevering door een onafhankelijke BREEAM auditor getoetst worden. De certificatie levert Stryker ook nog eens financieel voordeel met de belastingmaatregel MIA (milieu-investeringsaftrek). Na het retourencentrum van Kuehne + Nagel in Tilburg, een ontwikkeling van de Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar WDP, is dit dc het tweede pand in Nederland dat voldoet aan de BREEAM-eisen.

NV Industriebank LIOF, de Limburgse ontwikkelings- en investeringsmaatschappij, heeft Stryker geholpen met de locatiekeuze voor het nieuwe distributiecentrum.

 

Reageer op dit artikel