nieuws

Rotra schaft zonnepanelen aan

Warehousing

Rotra voorziet haar Automatic Bicycle Warehouse (ABW) in Doesburg voortaan van zonne-energie. Met het plaatsen van zonnecellen op het dak genereert het 5000 m2 grote pand voortaan zelf haar duurzame energie en levert hiermee een bijdrage aan de verlaging van de CO2-uitstoot.

Rotra schaft zonnepanelen aan
Zonnecellen

De geschatte CO2 uitstoot die hiermee bespaard wordt, bedraagt ongeveer 48.330 kg/jaar. De zonnepanelen hebben een gezamenlijke output van 100 kWp (kilowattpiek) en de verwachte energieopbrengst is gelijk aan de benodigde elektriciteit voor 35 woningen. De opgewekte energie wordt direct gebruikt door Rotra; extra energie wordt teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnet (woningen in de nabijgelegen omgeving).

 

Beleidsvisie 

Zonne-energie is milieuvriendelijk en er komen bij productie, in tegenstelling tot het verbranden van aardgas of steenkool, geen schadelijke stoffen vrij. Deze investering past in de beleidsvisie van Rotra Forwarding en haar streven naar een duurzame logistieke dienstverlening.

Reageer op dit artikel