nieuws

Lucht Mobiele Brigade verhuist dc Voedselbank

Warehousing

De Arnhemse regio van de Voedselbanken Nederland zit middenin een verhuizing naar een groter en beter toegerust distributiecentrum. De verhuizing is een indrukwekkende operatie, die wordt uitgevoerd met hulp van manschappen en materieel van de Lucht Mobiele Brigade.

Lucht Mobiele Brigade verhuist dc Voedselbank
Voedselbank verhuist

De Voedselbank Arnhem verstrekt jaarlijks een stijgend aantal van meer dan 100.000 pakketten, goed voor meer dan 1.750 ton voedsel. Daarmee wordt hulp geboden en wordt tegelijkertijd verspilling tegen gegaan. De Voedselbank werkt met 250 uitsluitend vrijwillige medewerkers.

 

Codenaam: ‘Verhuizing Voedselbank Arnhem’.

De Lucht Mobiele Brigade (LMB) heeft spontaan aangeboden om enkele dagen manschappen en materieel in te zetten bij wijze van een militaire oefening onder de codenaam: ‘Verhuizing Voedselbank Arnhem’.

Vanaf vorige week woensdag werd vanuit het nieuwe distributiecentrum aan de Bruningweg met man en macht gewerkt om de voedselpakketten voor vrijdag 2 april tijdig bij de uitgiftepunten van de Voedselbank te krijgen. De afnemers zullen dus van deze verhuizing niets merken.

 

Sinds de start in 2005 was het distributiecentrum van de Voedselbank in Arnhem ondergebracht in een sporthal op het kazerneterrein aan de Koningsweg in Schaarsbergen. Daarbij was de afspraak gemaakt dat tegen deze tijd de ruimte weer vrij opgeleverd zou worden.

 

Vraag enorm toegenomen

Afgelopen jaren is de bedrijvigheid van de Voedselbank Arnhem enorm toegenomen. Het werkgebied beslaat Gelderland, het zuidelijk deel van Overijssel en het oostelijk deel van de provincie Utrecht. De vraag naar een voedselpakket is in één jaar met 53 procent gestegen van ruim 70.000 in 2008 tot 108.500 in 2009. Het aanbod van voedsel is in diezelfde periode met ruim 56 procent toegenomen tot 1.758 ton.

Naast het bieden van hulp geeft de Voedselbank daarmee ook invulling aan de tweede maatschappelijke doelstelling, namelijk het voorkomen van verspilling.

 

Aan de Bruningweg 7 in Arnhem heeft de Voedselbank Arnhem een uitstekende locatie kunnen verwerven van zo’n 3.000 vierkante meter. Het pand is met inzet van veel vrijwilligers en ondersteunende bedrijven helemaal opgekapt en compleet ingericht als een modern distributiecentrum. Het beslaat naast veel opslagruimte ook kantoren, een koelcel van 400 vierkante meter en een vriescel van150 vierkante meter.

Reageer op dit artikel