nieuws

Domino’s Pizza betrekt bescheiden dc

Warehousing

Pizzaketen Domino’s Pizza nam kortgeleden een nieuw dc in Gorinchem in gebruik. Vanuit het 2.500 vierkante meter grote pand worden dagelijks meer dan 130 filialen in Nederland en België voorzien van verse ingrediënten.

Domino’s Pizza betrekt bescheiden dc
Dc domino pizza

Het gaat dan bijvoorbeeld om deeg en bestanddelen, zoals tomatenpuree, mozzarella, vlees en groenten. Tot voor kort werden deze grondstoffen aangeleverd vanuit een dc met een oppervlakte van 800 vierkante meter in Raamsdonksveer, maar dat was te klein geworden. Daarom is in Gorinchem een nieuw pand gebouwd, dat Domino’s Pizza huurt van Kadans Vastgoed. De pizzaketen verwacht dat de capaciteit van het nieuwe dc voldoende is voor de komende tien jaar.

 

Compartimenten

Het nieuwe dc bestaat uit een distributiecentrum van 2.500 vierkante meter en een kantoor van 1.300 vierkante meter. Ondanks de vrij bescheiden afmetingen is de inrichting behoorlijk complex. De hal is opgedeeld in verschillende compartimenten waarin onder andere een vries- en een koelcel zijn gerealiseerd. De vriescel is uitgerust met inrijstellingen, de koelcel met palletstellingen.

 

Krattenwasserij

Het deeg wordt achter in het pand geproduceerd. Daarna wordt het in een aparte ruimte teruggekoeld, alvorens opgeslagen te worden in de koelcel. Droge levensmiddelen worden, samen met kleding, kledinggerei en andere materialen die in de keuken worden gebruikt, bewaard in zowel pallet- als doorrolstellingen. Voor het reinigen van kratten is achter in het pand een aparte krattenwasserij geïnstalleerd. Bij de bouw en inrichting van het dc maakte Domino’s Pizza gebruik van de diensten van Groenewout consultants en engineers.

Reageer op dit artikel