nieuws

Documentexplosie bedreigt keten verpakte voeding

Warehousing

Het gebruik van voedselverpakkingen is niet zonder risico en strenge wetgeving is ingevoerd om de veiligheid te garanderen. Maar het grootste risico is nu misschien wel de explosie aan documentatie die nodig is om alle benodigde gegevens goed te documenteren en te communiceren in de supply chain.

Documentexplosie bedreigt keten verpakte voeding
Documentxexplosie

Dit was een van de conclusies uit het goed bezochte VMT-event Risico’s van Verpakken, dat vorige week in Maarssen gehouden werd.

 

Centraal staat de Declaration of Compliance (DoC), die bijvoorbeeld voor een specifieke folie of drukinkt wordt afgegeven in combinatie met een toepassing of toepassingsgebied. Retailers, voedingsmiddelenbedrijven en leveranciers van verpakkingen staan nu voor de taak gezamenlijk zowel in de supply chain van ieder product als wel voor de grote variëteit aan verpakte voedingsmiddelen adequate documentatie aan te leggen. Standaardisatie, harmonisatie en proactief samenwerken is noodzakelijk om niet gezamenlijk bedolven te worden onder een explosief groeiend aantal onderling niet afgestemde DoCs.

   

Sprekers van Coca-Cola (Jan Burger), FrieslandCampina (Rob Herfkens en Rien Habraken), Siegwerk Benelux (Björn Torfs), Cytec (Marc Heylen), TNO (Karl Ehlert en Jan Jetten), WUR (Ulphard Thoden van Velzen) en de FNLI (Geert de Rooij) gaven gezamenlijk een goed overzicht van de stand van zaken. Dagvoorzitter was NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg. VMT is een vakblad op het gebied van voedingsmiddelentechnologie in Nederland. NVC Nederlands Verpakkingscentrum is de enige ketenvereniging in Nederland op het gebied van verpakken.
 

 

Reageer op dit artikel