nieuws

Amerikaans modeconcern brengt Europese logistiek naar Roosendaal

Warehousing

Abercrombie & Fitch, een Amerikaans modeconcern, wil de Europese markt veroveren vanuit Roosendaal. Het bedrijf gaat kleding distribueren vanuit het distributiecentrum van TNT Fashion op Brochwerf I. Op termijn moet de komst van het bedrijf structureel rond de tweehonderd banen opleveren, zegt Cees Nuijten van Rewin.

Amerikaans modeconcern brengt Europese logistiek naar Roosendaal
Het TNT dc in Roosendaal fungeert als Europese springplank voor modeconcern Abercrombie & Fitch

In piekperioden komen daar volgens opgave van de NV Rewin nog eens honderd uitzendkrachten bij. Volgens Cees Nuijten, die vanuit Rewin betrokken was bij de onderhandelingen met de Amerikanen, overwoog het beursgenoteerde bedrijf zich aanvankelijk ook in Amsterdam, Oldenzaal of België te vestigen. "Vanwege de gunstige ligging en de relatief lage vestigings- en personeelskosten heeft Abercrombie & Fitch voor West-Brabant gekozen. Alle faciliteiten die het bedrijf nodig heeft, zijn in het distributiecentrum van TNT Fashion aanwezig."

 

Trendy modemerk

Vanuit Roosendaal gaat Abercrombie & Fitch zijn winkels in Milaan en Londen bevoorraden. Later dit jaar opent het concern een zaak in Kopenhagen. Plannen voor winkels in Nederland of België zijn er nog niet. Het modeconcern maakte vanaf 1892 vooral buitenkleding. Sinds de jaren negentig profileert het bedrijf uit New Albany, Ohio, zich als een trendy en prijzig merk.

 

Calvin Klein

Logistieke hotspot West-Brabant is op dit moment erg in trek bij Amerikaanse bedrijven. Zo maakte een paar weken geleden de Amerikaanse verpakkingsproducent Alpha Packaging bekend dat het binnenkort een nieuwe productievestiging opent in Roosendaal in combinatie met een hub voor de Europese distributie van haar verpakkingsproducten.

Daarvoor kondigde in december de Amerikaanse kledinggigant Warnaco, distribiteur van onder andere Calvin Klein en Speedo, al een verhuizing naar Borchwerf aan. "De uitverkiezing van West-Brabant tot logistieke hotspot werpt zijn vruchten af", stelt Nuijten in BN De Stem.

 

 

Reageer op dit artikel