nieuws

Vulnerable Load Card bijna erkend

Warehousing

De oproep van TLN, TAPA en EVO over de aanpak van overvallen door criminele nepagenten heeft ertoe geleid dat de Raad van Hoofdcommissarissen deze kwestie serieus neemt. Binnenkort gaat de Raad met de transportsector praten over een snelle oplossing van dit probleem en de acceptatie van de VLC in andere EU-landen.

Vulnerable Load Card bijna erkend
VLC

Afgelopen week sloegen de brancheorganisaties TLN, TAPA en EVO alarm nadat een chauffeur werd overvallen door criminelen die zich voordeden als politieagenten. De sector maakt zich ernstig zorgen over de toenemende mate van geweld gericht tegen chauffeurs. De maatregelen die in het verleden zijn genomen om warehouses te beveiligen, betekenen een verschuiving van criminaliteit naar de openbare ruimte en dus de vrachtauto onderweg.

 

VLC

De Vulnerable Load Card (VLC) kan volgens de organisaties uitkomst bieden in dergelijke situaties. Op de VLC staat namelijk vermeld dat de chauffeur gevoelige lading aan boord heeft en alleen meewerkt aan een politiecontrole wanneer die plaatsvindt bij een politiebureau, een pompstation of drukke parkeerplaats. De chauffeur kan de kaart tegen het raam houden wanneer deze vermoedt dat het nepagenten betreft.

Reageer op dit artikel