nieuws

VLM bezoekt Office Depot in Zwolle

Warehousing

De vereniging Logistiek management (vLm) organiseert op 11 maart een bezoek aan het distributiecentrum van Office Depot in Zwolle. De beroepsvereniging voor logistiek managers, specialisten en studenten ontplooit dit initiatief in het kader van haar doelstelling de professionele ontwikkeling op logistiek gebied te bevorderen.

VLM bezoekt Office Depot in Zwolle
Office Depot

Peter Klapwijk, bestuurslid van vLm regio Noord, zegt uit te kijken naar het bezoek. "Ik vind het mooi dat Office Depot onze vereniging een kijkje gunt in zijn keuken. Met zijn nieuwe systemen is dit dc een plek waar wij de nieuwste ontwikkelingen op logistiek gebied met eigen ogen in werking kunnen zien. Onze leden komen uit vele verschillende branches, en dit soort bijeenkomsten zijn dan ook uitgelezen mogelijkheden om even over de grenzen van de eigen werkzaamheden heen te kijken en te zien wat er in andere vakgebieden speelt. Ik ben er zeker van dat de vLm-leden veel van dit bezoek opsteken."

 

Modern

Simon Smedinga, die ten tijde van de bouw van het distributiecentrum Director Supply Chain Benelux was en projectleider van de nieuwbouw, zal de bezoekers van vLm onder andere over de opzet van het project vertellen. "In relatief korte tijd hebben we hier een heel mooi distributiecentrum neergezet, dat zeker qua uitrusting tot de modernste in Europa behoort. We hebben hier namelijk met de contract sales en de Viking Direct-orders twee orderstromen gecombineerd die heel verschillend van aard zijn. En als je nagaat dat we in korte tijd ook nog een nieuw WMS-pakket hebben geïmplementeerd en dit gekoppeld hebben aan ons ERP-systeem, dan begrijp je dat we ons dc vol trots aan de buitenwereld presenteren. Zeker als je bovendien kunt melden dat de uitleveringsbetrouwbaarheid tot boven de 99 procent is gestegen."

 

Innovatief

Medio 2009 is de nieuwbouw geopend van het distributiecentrum in Zwolle, van waaruit Office Depot klanten in de Benelux bedient. Office Depot heeft de totale oppervlakte van het dc vergroot van 8.000 m2 naar 24.000 m2 en heeft flink geïnvesteerd in innovatieve logistieke systemen zoals pick by light, A-frame, miniloads, automatische belading van vrachtwagens aan de docks en RFID. Het resultaat is een innovatief distributiecentrum waar ruim 10.000 orders van Office Depot en Viking Direct per dag verscheept kunnen worden. 

 

Reageer op dit artikel