nieuws

Venray moet leidende rol in logistiek uitbouwen

Warehousing

De gemeente Venray wedt in haar economische visie op de verkeerde paarden. Niet zorg en toerisme zijn kansrijk, maar logistiek en landbouw. Dat stelt de Rabobank in een recent verschenen economisch rapport over de regio Venray.

Venray moet leidende rol in logistiek uitbouwen
Venray moet volgens de Rabobank meer inzetten op logistieke bedrijvigheid

De bank maakt in zijn analyse gehakt van de economische visie die Burgemeester en Wethouders van Venray in 2008 vaststelden. De gemeente besloot niet langer te mikken op logistieke bedrijven, die veel ruimte opslorpen en weinig banen scheppen. Ze haakt liever in op gezondheidszorg en toerisme, sectoren die dankzij de vergrijzing interessant worden.

 

Risicovol

Fout, meent de Rabobank. "Zorg en toerisme staan in het hele land op één op de politieke agenda. Dat betekent dat je moet concurreren met vrijwel alle gemeenten in Nederland. Bovendien zijn die sectoren ook nog eens risicovol", zegt regionaal econoom Rogier Aalders van de Rabobank in Dagblad De Limburger.

 

Leidende rol

Aalders pleit ervoor om juist díé sectoren te versterken waarin logistieke hotspot Venray al een leidende positie heeft: landbouw, maakindustrie en logistiek. Sectoren die ook nog eens als een drie-eenheid met elkaar verbonden zijn.

 

Reageer op dit artikel