nieuws

TNT gaat ‘down under’ met Vanderlande sorter

Warehousing

TNT heeft Vanderlande Industries gekozen als partner voor hun nieuwe sorteercentrum in Perth, Australië. In dit nieuwe sorteercentrum wordt het grootste volledig geautomatiseerde systeem voor TNT in de regio Azië-Oceanië geïnstalleerd.

TNT gaat ‘down under’ met Vanderlande sorter
Vanderlande sorter voor TNT

Het hart van het automatische sorteersysteem is de Crossorter-900 van Vanderlande. Deze vormt de laatste uitbreiding binnen een reeks van crossbelt sorters. De Crossorter-900 sorteert in Perth een gevarieerde stroom van kleine en grote post- en pakket producten uit.

 

Dubbel 

Om de verwerkingscapaciteit nog verder te verhogen, wordt gebruik gemaakt twee crossbelts per carrier. Deze zijn apart van elkaar of tegelijk inzetbaar. Grote pakketten maken gebruik van twee crossbelts tegelijk en worden automatisch in de juiste uitgangsrichting gedraaid, om de benodigde uitgangssteek te minimaliseren. Kleine pakketten hebben voldoende aan één band, zodat een tweede pakket op de andere crossbelt kan worden vervoerd.

 

Besturing

Het sortersysteem wordt bestuurd door Vanderlande’s Vital software suite. De drie modules (Vital-DS/BPI/Scada) van deze software suite zijn zodanig opgezet dat met één besturingspakket in de volledige aansturing, uitvoering en monitoring van het sorteersysteem wordt voorzien. Volgens Rudy Kwisthout, TNT’s Strategic Operations Support Manager voor de regio Azië-Oceanië, was het ongecompliceerde ontwerp en de geboden functionaliteit de reden om te kiezen voor Vanderlande Industries. Met de aanschaf van het sortersysteem is ook een volledig service- en onderhoudscontract afgesloten.

 

Reageer op dit artikel